luni, 9 iulie 2012

Coasta de miel cu telina

Ingrediente :

4 bucati coasta de miel,3 teline mici,3 cepe,50 ml ulei,condiment pentru carne de oaie si miel,1 lingurita faina,1 legatura patrunjel verde,piper

Mod preparare :

1.Speli coastele de miel si le inabusi cu 2 linguri de ulei si 50 ml apa,pana se patrund bine si incep sa se desprinda de os.Din cand in cand,le intorci si torni cate putina apa calda.Le scoti pe un servet gros de hartie.
2.Intre timp,cureti telina si ceapa,le speli si le tai in bastonase subtiri si,respectiv,in rondele.Intr-un alt vas,le calesti impreuna in uleiul ramas de la carne.
3.Cand ceapa a devenit aurie,adaugi o lingurita si jumatate de condiment pentru carne de oaie si miel si 150 ml apa si lasi sa fiarba inca 10 minute.
4.In vasul cu telina adaugi coastele si piper dupa gust.Introduci cratita in cuptor.
5.Dupa 10 minute scoti vasul si torni 100ml apa in care ai dizolvat faina.Amesteci usor si dai din nou la cuptor,pentru alte 20 de minute.Inainte de a servi mancarea,presari patrunjel verde tocat marunt.

Sfat & Info :

Coastele de miel isi imbogatesc gustul daca le tii 2 ore la frigider,intr-o marinata cu vin si mirodenii dupa plac.