marți, 5 februarie 2013

Salata de orez cu ton, porumb si mazare

Ingrediente : 
4 conserve de ton
2 conserve porumb boabe
1 conservă mazăre
4 linguri unt
4 portocale mari
1 lămâie
600 g orez
maioneză, gogoşari
sare şi piper


Mod de preparare : 

 Pentru început, se curăţă şi se feliază portocalele, după care se călesc în unt.

Apoi se prăjeşte orezul în grăsimea rezultată, iar în momentul în care acesta prinde o culoare aurie se acoperă cu apă şi se lasă la fiert, fără a se amesteaca.

În acest timp, mazărea şi porumbul se pun la scurs, gogoşarii se feliază, iar tonul trebuie mărunţit.

După ce a fiert orezul, se amestecă alături de celelalte ingrediente şi se adaugă sare şi piper, după gust. maioneza se adaugă înainte de servire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu