vineri, 2 februarie 2018

Prajitura de casa cu foi fragede

Ingrediente
Pentru foi:
* 7 linguri de ulei
* 7 linguri de zahar
* 10 linguri de lapte
* 1 ou
* 1 lingurita de amoniac stins cu otet sau lamaie
* faina cat cuprinde
Pentru crema:
* 600 ml de lapte
* 6 linguri de cacao
* 6 linguri de faina
* 2 pachete de margarina (sau unt)
* 7-8 linguri de zahar



Mod de preparare
Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Prima data se pregatesc foile.
Se amesteca ueiul, zaharul, laptele,oul si amoniacul pana cand se topeste cat-de-cat zaharul. Apoi se adauga faina pana se obtine un aluat moale, usor sfaramicios. Se imparte in patru parti egale. Se intind apoi foi de dimensiunea tavii de aragaz. Tava se intoarce cu fundul in sus si se pune faina, se aseaza foaia si se da la cuptor. Timpul de coacere este mic si iti poti da seama cand s-a copt dupa marginile usor maronii. Se scot si se pun una peste alta.
Pentru crema se amesteca laptele, faina si cacaua intr-o cratita si se aseaza pe foc mic amestecand continuu pana cand devine o budinca mai groasa. Se lasa sa se raceasca. Margarina se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste cat-de-cat si se amesteca apoi cu budinca pana cand se omogenizeaza complet. Se imparte in trei parti egale si se pune intre cele patru foi.
Se lasa la frigider cateva ore pana cand foile isi trag din crema laptele si se inmoaie.
Se poate servi cu lapte sau pur si simplu ca..."ceva dulce".

Sursa :  https://www.facebook.com/CaLaBunica.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu