vineri, 29 iunie 2012

Aluat pentru pizza

Ingrediente : 500g de faina,25g de drojdie de bere,sare

Mod de preparare :

Faramitati drojdia de bere intr-un bol si dizolvati-o cu 2 linguri de apa calduta (la o temperatura de aproximativ 36 de grade);adaugati o lingura cu varf de faina cernuta si amestecati pana cand obtineti o coca;acoperiti cu un prosop curat si lasati-o la dospit intr-un loc caldut,timp de 3-40 de minute.Presarati faina ramasa pe tava de bucatarie,cu un varf de sare in centru,si adaugati coca crescuta (va iesi foarte frageda);adaugati putina apa calduta si framantati;folositi o cantitate suficienta de apa pentru a obtine un aluat intins si elastic;framantati aluatul pe tava,puneti-l intr-un bol,acoperiti-l cu un prosop si lasati-l la dospit cel putin o ora sau pana cand s-a dublat in volum.Inainte de a incepe pregatirea oricarui tip de pizza,mai framantati putin aluatul si intindeti-l pe tava de bucatarie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu