vineri, 29 iunie 2012

Muschi de porc cu legume la tava

Ingrediente :

1,5 kg muschi de porc,2-3 cepe mari,1-2 morcovi,3-4 cartofi,1 pahar vin alb,o portocala,100 ml ulei,rozmarin,cimbru,piper,condimente pentru carne de porc

Mod preparare :

1.Cureti muschiul de pielite,il speli si il usuci cu un servet.Stropesti carnea cu zeama de portocala si o presari cu rozmarin,cimbru,piper si condimente pentru carnea de porc.Pentru ca friptura sa aiba o forma frumoasa,o legi cu o sfoara.
2.Asezi carnea intr-o tava cu ulei.Torni 100ml apa si dai tava la cuprot,la foc mijlociu,pentru o ora.Din cand in cand scoti tava,stropesti muschiul cu vin alb si cu sosul format in tava,iar daca este cazul,mai torni apa.
3.Cureti,speli si tai dupa preferinta legumele.In ultimele 20 de minute,asezi in tava legumele,in jurul carnii.
4.Cand carnea este bine patrunsa si legumele sun coapte,indepartezi ata si tai carnea in felii.

Sfat & Info :

Friptura de porc prinde o crusta apetisanta,crocanta si aspectuoasa,daca este unsa in timpul prepararii cu putina miere de albine.
Medicii recomanda dietele pe baza de cartofi,pe langa cele de cereale,deoarece cunoscuta leguma contine inproportie de 17% carbohidranti.Acestia dau energie organismului si scad nivelul de colesterol din sange.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu