miercuri, 20 iunie 2012

Prajitura cu pandispan si mere

Ingradiente:
- 300 g biscuiti populari, rasi
- 1.5 - 2 kg mere
- 10-12 oua
- 2-3 cani de 250 ml de zahar
- 2-3 cani de 250 ml de faina alba
- esenta de rom si zahar vanilinat
- scortisoara
- zahar pudra pentru ornat

Preparare:
Se iau cele 2 kg de mere, se curata si se rad. Se adauga putin zahar si scortisoara, se amesteca si se scurg de zeama (se pot pune si nuci rase).
Se prepara pandispanul (la fel ca si blatul de tort, sau checul). Se separa albusurile si galbenusurile celor 10 oua, se bat pana
la spuma, se incorporeaza zaharul si faina treptat, iar la final se pun si esentele.
Dupa prepararea pandispanului, se ia o tava dreptunghiulara, in care se pune hartie de copt.
Apoi, se pun cei 300 g de biscuiti rasi (pe toata suprafata tavei), merele rase, si deasupra pandispanul preparat anterior.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, cca 45 de min.
Dupa coacere, se pudreaza cu zahar si se serveste dupa racire!
De asemenea, se poate servi si cu frisca!
O reteta delicioasa si pufoasa trimisa de Danutza !

POFTA BUNA!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu