luni, 25 iunie 2012

Prajitura cu biscuiti si ciocolata

Blat:
  • 300 g biscuiti pisati
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 g margarina
  • 100 g ciocolata
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 4-5 linguri de lapte
Crema 1:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 plicuri gelatina
Crema 2:
  • 150 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 50 g ciocolata rasa
  • stafide


Blat: Biscuitii pisati ii amesteci cu cacao, apoi torni peste ei margarina topita, ciocolata topita, esenta de rom si nuca. Zaharul il dizolvi in lapte, il torni peste compozitie si amesteci pana la omogenizare. Torni amestecul intr-o forma si presezi cu o lingura pentru a obtine un blat legat.
Crema 1:
Freci ouale cu zaharul, apoi pui laptele si amesteci bine. O fierbi pe foc amestecand continuupana devine ca o smantana. O iei de pe foc si adaugi gelatina dizolvata cu apa rece. O dai putin la rece (nu prea mult).
Crema 2:
Peste branza de vaci adaugi zaharul, zaharul vanilat si smantana. O amesteci cu un tel sau cu mixerul. Amesteci aceasta compozitie cu crema 1, frisca batuta, ciocolata rasa si stafidele (care au fost tinute in apa pentru a se inmuia). Torni aceasta crema peste blatul de biscuiti si o dai la rece pana se intareste. Deasupra poti presara ciocolata rasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu