miercuri, 20 iunie 2012

Mucenici moldovenesti

Preparare aluat
La 1 kg de faina se adauga drojdie, un praf de sare, 2 oua, 1 plic de zahar vanilinat, o lingura de margarina si putin ulei.
Se amesteca toate ingredientele, si se framanta cca 15-20 min.
Apoi se lasa la dospit cca 50 min, intr-un loc cald si acoperit cu un servetel de bucatarie.
Preparare mucenici
Se imparte intregul aluat in bucati egale, si se incep a forma mucenicii (sub forma cifrei opt).
Se pun la copt cca 45 min la foc moderat, dupa ce in prealabil tava a fost tapetata cu faina / sau acoperita cu hartie de copt.
Servire
Dupa coacerea mucenicilor, acestia se ung cu miere de albine si se presoara peste, nuci macinate, care in prealabil au fost amestecate cu putin zahar si esenta de rom.
Se servesc calzi sau reci. Un deliciu...
Savurati cu pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu