luni, 25 iunie 2012

Ciorba de vita cu zeama de varza

Ingrediente : 
600g carne de vita,4-5 morcovi,cate 2 radacini patrunjel si pastarnac,o telina mijlocie,2 cartofi,1 fir de praz,2 cepe,3 rosii,mirodenie de ardei si tomate,1 l zeama de varza,2 linguri bulion,1 cescuta de orez,piper,cate o lagatura patrunjel si leustean.

Mod de preparare :
1.Speli carnea,o portionezi si o pui sa fiarba in 2 litri de apa rece.Indepartezi spuma de cate ori se formeaza.
2.Cand carnea este pe jumatate fiarta,cureti si speli legumele si le dai pe razatoare mare sau le tai marunt.Le adaugi in oala si le fierbi impreuna cu carnea.In vase diferite,fierbi zeama de  varza si orezul spalat si ales.
3.Oparesti rosiile,le decojesti,le tai in sferturi si le cureti de seminte.Le pui in ciorba cand zarzavaturile au fiert,impreuna cu orezul,bulionul si zeama de varza.Condimentezi ciorba cu 4 lingurite de mirodenie de ardei si tomate si piper dupa gust,lasi sa mai dea in cateva clocote,apoi stingi focul si presari verdeata tocata.
Pofta buna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu