luni, 25 iunie 2012

Inghetata de casa

Ingrediente :
4 oua
4 linguri zahar
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
6 albusuri de oua
280 g zahar tos
4-5 linguri apa

Mod de preparare :
Din cele 4 albusuri se bate o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, cele 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se coace intr-o tava captusita cu folie de aluminiu. Se bate o alta spuma din cele 6 albusuri de oua. Se fierbe un sirop din 280 g zahar si 4-5 linguri de apa si se adauga jumatate de baton de vanilie. Acest sirop fierbinte se picura incet in spuma, amestecand continuu. Pana acum am batut spuma pe foc, acum o mai batem putin pe aburi. Se bate pana cand incepe sa se prinda de peretii cratitei. Se toarna peste blat, se uniformizeaza si se acopera cu glazura de ciocolata.
Pofta buna !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu